ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Τα Κόμικς της Ένατης Διάστασης τώρα και στο IPad

Γεια χαρά σε όλους!

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία αλλά μάλλον αυτό θα το έχετε πια συνηθίσει. Τους τελευταίους μήνες, πέρα από το να απολαύσουμε τις θερινές μας διακοπές, προβληματιστήκαμε αρκετά για διάφορα θέματα και κυρίως για την μελλοντική μας πορεία στο «ταξίδι» των ελληνικών εκδόσεων. Το αν απέδωσε αυτή η περισυλλογή θα φανεί στο μέλλον. Προς το παρόν δουλεύουμε και όπου βγει.

Όσοι από εσάς παρακολουθείτε τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και γενικότερα ασχολείστε με τα gadgets (ελπίζουμε πολύ περισσότερο απ’όσο εμείς), ενδεχομένως να βρείτε την παρακάτω ειδήση ενδιαφέρουσα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως πρόσφατα η Ένατη Διάσταση εγκαινίασε τη συνεργασία της με την εταιρία LSoft η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ψηφιακών κόμικς. Μέσα από την πλατφόρμα Lκόμιξ και το ηλεκτρονικό της βιβλιοπωλείο μπορείτε να προμηθεύεστε σε ψηφιακή μορφή κάποια πολύ ενδιαφέροντα κόμικς της εγχώριας κόμικς παραγωγής, ειδικά διαμορφωμένα για ανάγνωση μέσω ηλεκτρονικών συσκευών. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας:

«…εταιρία LSoft ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές πλατφόρμες (iOS – Android) και ιδιαίτερα με εφαρμογές που σχετίζονται με τα ψηφιακά έντυπα. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων μας έχουμε αναπτύξει την πλατφόρμα LComix, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για την παρουσίαση κόμικς στις παραπάνω πλατφόρμες. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα LComix επιτρέπει την πλοήγηση καρέ – καρέ μέσα στο κόμικ, καθώς και την εκφώνηση των διαλόγων του κόμικ αν αυτό είναι επιθυμητό. Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 τρόποι ανάγνωσης του κόμικ:

Κλασικός: Το κόμικ παρουσιάζεται σελίδα σελίδα χωρίς κάποια διαφοροποίηση από την αντίστοιχη έντυπη παρουσίαση. Ο χρήστης μπορεί να μεγαλώσει ή να μικρύνει το μέγεθος της σελίδας κατά βούλιση.

Frames: Το κόμικ παρουσιάζεται καρέ – καρέ. Κάθε καρέ καταλαμβάνει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος της οθόνης. Ο χρήστης μεταβαίνει από καρέ σε καρέ κάνοντας τις κατάλληλες χειρονομίες (gestures) ξεφυλίσματος. Αν υπάρχει διαθέσιμη ηχογράφιση του κειμένου, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να γίνεται ανάγνωση του κειμένου σε κάθε καρέ που επισκέπτεται.

Show: Το κόμικ παρουσιάζεται σε μορφή slide –show, όπου τα καρέ διαδέχονται το ένα το άλλο αυτόματα. Η διαδοχή αυτή βρίσκεται σε συγχρονισμό με τη σχετική ηχογράφηση του κειμένου.

Πέρα από τα παραπάνω υπάρχουν όλες οι ευκολίες που αναμένει κανείς από ένα σύγχρονο e-book reader, όπως σελιδοδείκτες, περιεχόμενα, thumbnails κλπ…».

Προς το παρόν τα κόμικς της Ένατης Διάστασης που διατίθενται σε αυτή τη μορφή είναι το Έλεος του Zaro και τα Ο Γιάπωνας: Δευτερονόμιον και Επιλαρχία του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου με την προοπτική φυσικά να προστεθούν και άλλοι τίτλοι. Ελπίζουμε να βρείτε αυτή την κίνηση ενδιαφέρουσα. Θα τα πούμε ξανά πολύ σύντομα καθώς ο Νοέμβρης φαίνεται να είναι πλήρης «κομιξικών» δραστηριοτήτων. Να περνάτε καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου