ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Η Ένατη Διάσταση στο Comicdom Con 2011.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (8-10 Απρίλη), η Ένατη Διάσταση θα βρίσκεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για να συμμετάσχει στο Comicdom Con 2011. Εκεί θα παρουσιαστούν και οι νέες μας εκδόσεις, οι οποίες θα εκθέτονται στο περίπτερο μας και ελπίζουμε να τις βρείτε αρκούντως ενδιαφέρουσες. Όπως κάθε χρόνο, θα χαρούμε να δούμε παλιούς και νέους φίλους από κοντά αλλά και να ακούσουμε τα σχόλια σας για τη δουλειά μας. Κάποιοι από τους δημιουργούς που συνεργάζονται μαζί μας θα βρίσκονται στο περίπτερο μας και θα υπογράφουν αντίτυπα των βιβλίων τους αλλά, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουμε οριστικοποιήσει κάποιο πρόγραμμα για signinings. Γνωρίζουμε, σίγουρα, πως ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος θα υπογράφει αντίτυπα της Επιλαρχίας το απόγευμα του Σαββάτου (από τις 19:00 και μετά) και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως όλες μας οι εκδόσεις θα διατίθενται σε ειδική, μειωμένη τιμή καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Και αυτό αν θέλετε σας το υπογράφουμε.


Ορίστε και τα δελτία τύπου για να έχετε μια πρώτη εικόνα των νέων μας εκδόσεων.


ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ

Σχέδιο-Σενάριο:
Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος


Λένε πως η θητεία στον Ελληνικό Στρατό είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση. Λένε, επίσης, πως ο στρατός αντανακλά την κοινωνία που τον περιθάλπει. Η ανία, η ανοησία, η στασιμότητα, η τυπολατρία, μα, πάνω απ’όλα, ο παραλογισμός είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία εκείνα που συντροφεύουν τις αναμνήσεις κάθε Έλληνα φαντάρου. Α! και οι ατελείωτες προσοχές!

Στις σελίδες της Επιλαρχίας ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος παραθέτει το δικό του -μάλλον- αλλόκοτο ημερολόγιο θητείας, αναμιγνύοντας πραγματικά περιστατικά με σουρεαλιστικές καταστάσεις που ποτέ δεν θα συνέβαιναν εντός των ελληνικών στρατοπέδων. Ή μήπως…;

Πρόκειται για ένα σκωπτικό, αιρετικό και, ελαφρώς βλάσφημο, σχόλιο πάνω στη θητεία, τη «μαμά Πατρίδα», την ανθρώπινη βλακεία, την χαμένη αξιοπρέπεια, την κοινωνία ολόκληρη…

Η Επιλαρχία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε συνέχειες στις σελίδες του περιοδικού κόμικς και SF 9 της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το χρονικό διάστημα 2003-2006. Η Ένατη Διάσταση, συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ζωγράφο και εικαστικό Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο συγκεντρώνει αυτές τις ιστορίες σ’ έναν καλαίσθητο και πολυσέλιδο τόμο, δίνοντας μια νέα και πιο ολοκληρωμένη διάσταση στο έργο του.

Σελίδες: 142 Α/Μ +Εξώφυλλα
Διαστάσεις: 16 x 23,5
Κατηγορία: Χιούμορ/Στρατός/Πολιτική
Τιμή: 13,00
ISBN: 978-960-98423-9-6Έλεος!


Σχέδιο-Σενάριο:
Zaro

Είναι κάποιες μέρες που όλα πάνε στραβά. Για τον Benny Less όμως κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Κακομοίρης και άσχημος, μόνιμο θύμα των περιστάσεων και της κακής του τύχης, ο Benny αποτελεί τον ορισμό του αποτυχημένου ανθρώπου. Μέχρι εκείνη την ημέρα που ανακαλύπτει το νέο CD ενός ανερχόμενου metal συγκροτήματος. Από εκείνη τη στιγμή ο Benny αλλάζει… Κυριολεκτικά…

Με προκλητικό μαύρο χιούμορ και αισθητική που «αλλάζει τα φώτα» στην πολιτική ορθότητα, ο Zaro δημιουργεί ένα ανήλεα αστείο κόμικ άλμπουμ περιγράφοντας μια κοινωνία χωρίς… έλεος. Με εντελώς διαφορετικό ύφος και σχεδιαστική γραμμή από αυτή με την οποία συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό (βλ. Neighborhood/ Ένατη Διάσταση), ο Zaro επιμένει στην «εξερεύνηση» της σκοτεινής πλευράς της ανθρώπινης φύσης, υιοθετώντας την αναρχική και slapstick προσέγγιση των ευρωπαϊκών underground κόμικς.

Για ελεήμονες αναγνώστες με χιούμορ!

Σελίδες: 48 Α/Μ +Εξώφυλλα
Διαστάσεις: 21 x 29
Κατηγορία: Μαύρο χιούμορ/Κοινωνική σάτιρα
Τιμή: 8,00
ISBN: 978-960-98423-9-9BiG BANG COMIX #2 [Vol.2]


Επιμέλεια:
Τάσος Μαραγκός
Το Βig Bang, υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα και καλοφτιαγμένα underground comics έντυπα και βραβεύτηκε με δύο Comicdom Awards, ως καλύτερο fanzine για τις χρονιές 2005 και 2006. Το 2007 (με μια μικρή αλλαγή στον τίτλο του), ανοίγει ένα νέο δημιουργικό κύκλο, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση.

Τέσσερα χρόνια μετά και αφού ο Τάσος Μαραγκός (aka Tasmar) δημιούργησε πέντε υπέροχα τεύχη ΚRΑΚ KOMIKS (για τις εκδόσεις Giganto), τη σειρά Όλα Είναι Κόμικξς (για το περιοδικό 9) και το άλμπουμ Super Condom (για τη Jemma Press) βρήκε το χρόνο να συντονίσει τη δημιουργία ενός ακόμη Big Bang Comix τεύχους.

Στο νέο τεύχος, μια πλειάδα γνωστών αλλά και νέων δημιουργών κόμικς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας πολύ όμορφης ανθολογίας. Στα πλαίσια του εκδοτικού πειραματισμού, το format της έκδοσης αλλάζει ξανά (κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε και στο μέλλον) και στις σελίδες της θα βρείτε δουλειές των: Tasmar, Psithu, Σοφίας Ρούσου, Κωστή Τζωρτζακάκη, Πέτρου Χριστούλια, Τάσου Ζαφειριάδη,Τόμεκ, Κορίνας Βουλγαρίδου, Henrique Meireles, Μιχάλη Διαλυνά, Σταύρου Κιουτσιούκη, Γιάννη Τεξή, Δημήτρη Σαββαϊδη, Σοφίας Σπυρλιάδου, Χριστίνας Ανθηροπούλου, Σταυρούλας Ανθηροπούλου και Γιώργου Γούση.

Σελίδες: 50 Α/Μ +Εξώφυλλα
Διαστάσεις: 15 x 21
Κατηγορία: Ανθολογία
Τιμή: 5,00
ISSN: 1791-1796
Η Αράχωβα
Μονόπρακτο περί θανάτου της ελληνικής γλώσσας και γενικώς
Ιστορία: Τάσος Ζαφειριάδης Σχέδιο: Παναγιώτης Πανταζής


Επικοινωνία είναι η διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος από έναν πομπό σε ένα δέκτη. Επιπρόσθετα ο πομπός μπορεί ταυτόχρονα να είναι και δέκτης, αφού ταυτόχρονα και στέλνει και λαμβάνει μηνύματα, όπως επίσης και ο δέκτης είναι ταυτόχρονα και πομπός. Ως εκ τούτου το νόημα δημιουργείται και από τους δύο.

Στην Αράχωβα των Παναγιώτη Πανταζή και Τάσου Ζαφειριάδη φαινομενικά συμβαίνουν πολύ λίγα. Δύο φίλοι απ’ τα παλιά συναντιούνται τυχαία στο δρόμο. Και μιλάνε. Επικοινωνούν. Ζούνε το σήμερα, ζούνε την κάθε στιγμή. Θυμούνται τα παλιά σε μία τελετουργία μυστική, αλλά γνώριμη.

Υπάρχει κάτι βαθύτερο σε όλα αυτά.

Πρόκειται για ένα κόμικ που θα σας βάλει σε σκέψεις, αλλά όχι για πολύ.


Η Αράχωβα, ένα μικρό, έξυπνο και πολύ όμορφο κόμικ, κυκλοφορεί σε μια περιορισμένη και αριθμημένη (με το χέρι παρακαλώ) έκδοση 250 αντιτύπων.Σελίδες: 24 Α/Μ +Εξώφυλλα
Διαστάσεις: 14 x 10
Κατηγορία: Χιούμορ
Τιμή: 3,00
ISBN: 978-960-99851-0-9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου