ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Αρχείο #2 - Οι Θλιβερές Περιπέτειες του Yellow Boy [του Σταύρου Κιουτσιούκη]

Άλλος ένας τίτλος από το αρχείο μας που αξίζει να διαβάσετε.


Το Δελτίο Τύπου για να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται:

Τίτλος: Οι Θλιβερές Περιπέτειες του Yellow Boy
Σενάριο-Σχέδιο: Σταύρος Κιουτσιούκης
1η Έκδοση: Νοέμβριος 2005
Είδος: comic strip/χιούμορ [Διαστάσεις: 11x15 /Αριθμός σελίδων: 48/ Ασπρόμαυρο]

Μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με χιούμορ μια ανίατη ασθένεια; Μπορεί κανείς να κοιτάξει στα μάτια τον Θάνατο και να παίξει trivial μαζί του; Μπορεί να βγει γέλιο από εντελώς «μαύρες» καταστάσεις; Αν η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι αρνητική, τότε δεν έχετε διαβάσει το comic-strip άλμπουμ με τις Θλιβερές Περιπέτειες του Yellow Boy. Πράγμα που σημαίνει ότι αγνοείτε το πόσο ταλαντούχος και αστείος δημιουργός είναι ο Σταύρος Κιουτσιούκης. Ή το πως μπορεί να δει κανείς την αστεία πλευρά ελάχιστα αστείων πραγμάτων.

Στην ιδιαίτερη αυτή σειρά, ο Σταύρος Κιουτσιούκης πειραματίζεται με το μαύρο χιούμορ και καταφέρνει να δημιουργήσει έναν πολύ συμπαθή χαρακτήρα που εκπλήσσει τον αναγνώστη με τον κυνισμό του και τον μοναδικό τρόπο που αντιμετωπίζει ένα σωρό τραγικές καταστάσεις. Πικρό, τρυφερό και πάρα πολύ αστείο.

Ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ:
Οι Ακόμη πιο Θλιβερές Περιπέτειες του Yellow Boy [Νοέμβριος 2007]
Yellow Boy III: Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει [Δεκέμβριος 2009]

Trivia ή (ενδεχομένως) άσχετες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση:

Τα στριπ αυτά παρουσιάστηκαν, σε εβδομαδιαίες συνέχειες, στην πολιτιστική επιθεώρηση Εξώστης, της Θεσσαλονίκης, από το 2004. Αυτή είναι και η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του συγκεκριμένου δημιουργού.

Η ημερομηνία έκδοσης που αναγράφεται στο πρώτο άλμπουμ δεν αντιστοιχεί στην πραγματική ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το άλμπουμ στήθηκε το Νοέμβριο και τυπώθηκε το Δεκέμβριο του 2005 αλλά, λόγω «νομικο/λογιστικών» προβλημάτων, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2006. Αυτή ήταν και η πρώτη επίσημη κυκλοφορία της Ένατης Διάστασης.

Για τη σειρά αυτή, ο Σταύρος επέλεξε να χρησιμοποιήσει επιτηδευμένα απλή σχεδιαστική γραμμή και μόνο δύο καρέ ανά στριπ. Σε κανονικές συνθήκες σχεδιάζει πολύ καλύτερα. [τουλάχιστον έτσι μας αφήνει να πιστεύουμε…]

Όσοι το υποψιαζόσασταν, ναι είχατε δίκιο. Το όνομα Yellow Boy είναι καραμπινάτη αναφορά στο Yellow Kid του Richard Outcault, το πρώτο (επισήμως) κόμικ στην ιστορία του μέσου.

Οι Θλιβερές Περιπέτειες του Yellow Boy ξεκίνησαν ως «μια και κάτω» έκδοση κόμικς και αγαπήθηκε αμέσως από όσους το διάβασαν. Στη συνέχεια ο Σταύρος αποφάσισε να το κάνει τριλογία αλλά, μετά την έκδοση του δεύτερου τόμου, ανακοίνωσε πως έχει, ήδη, προγραμματίσει άλλα δύο άλμπουμ. Το τέταρτο (άτιτλο προσωρινά) είναι έτοιμο εδώ και καιρό και περιμένει να πάρει το πράσινο φως για το τυπογραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου