ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Τα Χρονικά του Πυρετού - Νίκος Μηλιώρης

Η δεύτερη έκδοση που θα πλαισιώνει την παρουσία μας στο Comicdom Con 2012 κινείται στον χώρο του φανταστικού και σηματοδοτεί την "επιστροφή" ενός Έλληνα δημιουργού έπειτα από την σχεδόν δεκάχρονη απουσία του από τα εκδοτικά πράγματα. Ο λόγος για τον Νίκο Μηλιώρη και το πολύ όμορφο νέο του άλμπουμ Τα Χρονικά του Πυρετού. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
Τα Χρονικά του Πυρετού
Σχέδιο-Σενάριο: Νίκος Μηλιώρης

Ο Νικήτας Καλιώρης είναι ένας δημιουργός κόμικς. Μπουχτισμένος από το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα της Αθήνας, αναζητά διέξοδο και έμπνευση σ’ένα απομακρυσμένο χωριό της Βορείου Ελλάδας. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την απολύτως μυστηριώδη πραγματικότητά του που μοιάζει με μαζική ψύχωση: το χωριό δεν αναφέρεται ποτέ με συγκεκριμένο όνομα και οι κάτοικοί της κυκλοφορούν στους δρόμους του μόνο μέχρι τις 11 το βράδυ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η περιοχή είναι γεμάτη φαντάσματα…

Τον Νίκο Μηλιώρη γνώρισε το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μέσα από τα άλμπουμ του Τέντυμπερ (1999) και Όταν Φάνηκαν τα Φτερά της (2002) των εκδόσεων futura. Αρκετά χρόνια μετά, ο δημιουργός επιστρέφει μ’ένα πολυσέλιδο άλμπουμ σε εντελώς διαφορετικό ύφος και αφηγηματικό στυλ. Τα Χρονικά του Πυρετού είναι μια παράξενη και όμορφη ιστορία που συνδυάζει το υπερφυσικό στοιχείο του γοτθικού τρόμου, με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα του noir και τον λανθάνοντα μυστικισμό της ελληνικής επαρχίας. Ακολουθώντας σχεδιαστικά δύο αισθητά διαφορετικές εικονογραφικές προσεγγίσεις, ο δημιουργός αφηγείται δύο παράλληλες ιστορίες που αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα.

Για τους φίλους του «υπερφυσικού» και των πραγμάτων που κινούνται στην «Άλλη Πλευρά»…
1η Έκδοση: Μάρτιος 2012
Είδος: γοτθικός τρόμος/μυστήριο
Διαστάσεις: 16 x 23,5
Αριθμός σελίδων: 86 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 9,00 ευρώ
ISBN: 978-960-99851-2-3


Και μια εικόνα για να πάρετε μια μικρή γεύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου