ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Μισό Λεπτό...πριν τα Εγκαίνια

 
 


Λίγες ώρες πλέον απομένουν για τα εγκαίνια της 13η Έκθεσης Κόμικς στη Θεσσαλονίκη και προσπαθούμε να οργανώσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Όπως- ελπίζουμε- έχετε μάθει, έχουμε ετοιμάσει δύο πολύ ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις που ελπίζουμε να σας αρέσουν και που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά την ημέρα των εγκαινίων. Κάθε μια από αυτές απευθύνεται μεν στο δικό της, ιδιαίτερο κοινό αλλά πιστεύουμε ότι- όπως και όλες οι προηγούμενες εκδόσεις μας- μπορούν να διαβαστούν γενικότερα από ανθρώπους που αγαπούν τα κόμικς και την ανάγνωση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι φτιαγμένες με πολύ αγάπη και μεράκι και ελπίζουμε αυτό να γίνει αντιληπτό από όσους περισσότερους από εσάς γίνεται.

Το "ζουμί" όμως κάθε μίας από αυτές τις εκθέσεις είναι ο κατάλογος που τη συνοδεύει. Κάθε ένας από αυτούς φέρει τον τίτλο της εκάστοτε έκθεσης και φιλοξενεί το σύνολο των έργων που εκθέτονται (πλην εκείνων που δεν ήταν έτοιμα την ημερομηνία που είχε οριστεί ως καταληκτική για το στήσιμο του καταλόγου). Ουσιαστικά, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να "πάρει την έκθεση σπίτι του" και να επιστρέφει σε αυτή όποτε κάνει κέφι και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Όπως επίσης χαιρόμαστε με το γεγονός ότι ο φετινός κατάλογος είναι ο μεγαλύτερος που έχει εκδοθεί όλα αυτά τα χρόνια. 176 σελίδες γεμάτες κόμικς από ανθρώπους που είτε βρίσκονται στο ξεκίνημα της ενασχόλησης τους με την ένατη τέχνη, είτε συμμετέχουν γιατί απλά θέλουν να βρίσκονται εκεί. Πέρα όμως από τους δημιουργούς της ομάδας Inkorrekt, φέτος στον κατάλογο φιλοξενούνται και οι δουλειές των δημιουργών του εργαστηρίου Comink, εμπλουτίζοντας με τη συμμετοχή τους έναν ήδη δυναμικό, καλλιτεχνικό διάλογο.

Όλες αυτές τις νέες εκδόσεις (και φυσικά τις παλιότερες) θα τις βρείτε στον πάντα φιλόξενο πάγκο της Ένατης Διάστασης. Και επειδή είμαστε γενικά φιλικοί άνθρωποι, θα έχουμε και εξίσου φιλικές τιμές αλλά και πολύ όρεξη για κουβέντα. Επίσης, μην ξεχάστε ότι την Παρασκευή στις 21:00, στην αίθουσα Nehama του Γαλλικού Ινστιτούτου ο Δημήτρης Λαγός θα μας μιλήσει για βαρβάρους, σπαθιά και Νεκρά Όνειρα. Θα χαρούμε να σας δούμε και εκεί.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Μη μας στήσετε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου