ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Το Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο - Έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου!

 


Καλή χρονιά σε όλους!

Εγκαινιάζουμε το νέο έτος αναρτήσεων με την ανακοίνωση της έκθεσης του φίλου και συνεργάτη Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου. Ο Κωνσταντίνος, εκτός από ένας πολύ ταλαντούχος δημιουργός κόμικς (από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν τα άλμπουμ του Ο Γιάπωνας: Δευτερονόμιον και Επιλαρχία), είναι και ένας εξίσου ταλαντούχος και αναγνωρισμένος εικαστικός. Αυτές τις μέρες εγκαινιάζεται η νέα του έκθεση με τίτλο Το Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο, ένα έργο που ετοιμάζει εδώ και αρκετά χρόνια και παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένο. Διαβάστε το δελτίο τύπου που ακολουθεί για τις λεπτομέρειες και από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία!


     Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη φιλοξενεί, στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρου του Λουτρού των Αέρηδων, στην Πλάκα, την έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, με τίτλο
                "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ ΔΩΜΑΤΙΟ"
                               17 Ιανουαρίου - 15 Μαρτίου 2015             
Η έκθεση απαρτίζεται από κόμικς, σχέδια και χαρακτικά, καθώς και μικρά έργα εν είδει σπουδών και δοκιμών για το Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο και φυσικά το Δωμάτιο αυτό καθαυτό.
Το σύνολο των εκθεμάτων παρουσιάζει τη μακρά και επίμονη διαδικασία για την παραγωγή ενός φιλόδοξου έργου εμπνευσμένου μεταξύ άλλων από επιρροές από τη λεγόμενη λαϊκή κουλτούρα του σήμερα (κόμικς, manga, βιντεοπαιχνίδια και κινηματογράφο επιστημονικής φαντασίας) καθώς και τη ζωγραφική των εσωτερικών αρχοντικών κατοικιών της Ιαπωνίας 16ου - 18ου αιώνα.
Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Αρφαράς, Kαθηγητής ΑΣΚΤ, «τα έργα του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, αν και λειτουργούν στον χώρο της πρωτοπορίας της ευρωπαϊκής και αμερικανικής τέχνης, φέρουν έντονες μνήμες από την αισθητική της βυζαντινής και ασιατικής καλλιτεχνικής παράδοσης».
Τα βυζαντινά βιβλία, τα ισλαμικά εικονογραφημένα χειρόγραφα, η ξυλογραφική ιαπωνική και κινεζική έντυπη τέχνη, η διακοσμητική γιαπωνέζικη ζωγραφική της περιόδου Μομογιάμα και τα manga του Χοκουσάι συναντούν τη σύγχρονη έντυπη και ηλεκτρονική τέχνη, τη γραφιστική, τα κόμικς, το διαδίκτυο την ποπ αισθητική, τον Hockney, τον Balthus.
  «Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος  προσφέρει [….] ένα χώρο που δεν υπνωτίζει αλλά αφυπνίζει τον θεατή, διότι ενεργεί καταλυτικά στην εγρήγορση της αισθητικής εμπειρίας που επέρχεται από την εκάστοτε επαφή με ένα πραγματικό έργο τέχνης. “Το Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο” .... είναι ένας αορατικός χώρος αισθητικής απόλαυσης και περισυλλογής και παράλληλα ένα δυναμικό πειραματικό εικαστικό έργο μοναδικό στο είδος του.» (Μιχάλης Αρφαράς, 2014)
Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 17 Ιανουαρίου και παραμένει στο Λουτρό των Αέρηδων και τους «μαγικούς αλύτου μυστηρίου θαλάμους του» έως τις 15 Μαρτίου 2015.

Εγκαίνια: Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, ώρα 12.00
Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα
Διάρκεια Έκθεσης: 17 Ιανουαρίου – 15 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 8.00 – 15.00, κάθε μέρα εκτός Τρίτης.
Πληροφορίες: 21032 44 340


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου