ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Έκθεση Κόμικς "Δέκα με Τονο!"


Την ερχόμενη Δευτέρα, 17/5, είναι τα εγκαίνια της δέκατης έκθεσης κόμικς της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της πόλης, με τίτλο "Δέκα με Τόνο!". Για μας, αυτός ο ετήσιος θεσμός των κόμικς έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τη συμβολή του στα δρώμενα του χώρου (κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους δημιουργούς κόμικς της ελληνικής σκηνής "ξεπήδησαν" μέσα από αυτές τις εκθέσεις) όσο και σε προσωπικό επίπεδο, εφόσον η Ένατη Διάσταση, με αυτές τις εκθέσεις, έκανε το πρώτο της μεγάλο άνοιγμα προς το "ευρύτερο" αναγνωστικό κοινό.

Ως Ένατη Διάσταση διοργανώσαμε τις τρεις πρώτες εκθέσεις ("Ζουν Ανάμεσα Μας", "Φούσκες", "Σημεία και Τέρατα", 2001-2003)και πραγματικά το απολαύσαμε. Στη συνέχεια, λόγω υποχρεώσεων, παραδώσαμε τη "σκυτάλη" σε κάποιους πολύ ταλαντούχους ανθρώπους που συνέχισαν με πείσμα να στήνουν μία (τουλάχιστον) έκθεση τον χρόνο, δίνοντας φωνή σε όλους τους νέους δημιουργούς κόμικς που απλώς έψαχναν μια ευκαιρία για να βγάλουν τη δουλειά τους προς τα έξω. Έτσι προέκυψε η όμάδα "ανεξάρτητων δημιουργών κόμικς" Inkorrekt. Φέτος, δέκα χρόνια μετά, τα μέλη της Inkorrekt ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ένατη Διάσταση και δημιουργούν μια επετειακή εκδήλωση ποικίλου περιεχομένου και στόχων. Με την ελπίδα να δημιουργηθεί κάτι καινούριο και μεγαλύτερο...

Για το ακριβές πρόγραμμα της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων (που θα διαρκέσουν έως τις 23/5)) επισκευθείτε το blog της ομάδας: http://inkorrekt-comics.blogspot.com/.

Όσον αφορά την Ένατη Διάσταση συγκεκριμένα, πέρα από το γεγονός ότι συμμετέχει ποικιλοτρόπως στις εκδηλώσεις, θα εκπροσωπηθεί και από ένα πάγκο/περίπτερο όπου θα βρείτε όλες μας τις εκδόσεις σε ειδικές μειωμένες τιμές αλλά και μια καλή ευκαιρία για καφέ και κουβέντα. Φέτος, στον πάγκο/περίπτερο μας (δεν ξέρω πως να το περιγράψω, δεν το έχω δει ακόμα...) θα φιλοξενηθούν και οι πολύ όμορφες εκδόσεις τις Comicdom Press, επίσης σε ειδικές τιμές. Αν δεν καταφέρατε να τις δείτε στο φετεινό Comicdom Con, να η ευκαιρια!

Σας περιμένουμε λοιπόν...


Υ.Γ. Τελικά είναι ωραία να γίνεσαι "Δέκα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου